Länsimetro ei kulje, mutta sen kyytiin voi hypätä

15. elokuuta 2016. Sen piti olla juhlava päivä, Espoon ja Helsingin oli määrä olla jälleen vähän lähempänä toisiaan Länsimetron avajaisten myötä. Kuten tiedämme, toisin kävi – kesäkuussa 2016 tiedotettiin, että liikenne alkaisikin vasta tammikuussa 2017. Lokakuussa 2016 puolestaan saimme lukea Länsimetro Oy:n tiedotteesta seuraavaa: “Aikaisempi arvio liikenteen käynnistymisedellytysten saavuttamisesta tammikuussa 2017 ei toteudu.”

Uutta aikataulua ei “liikenteen käynnistymisedellytysten saavuttamisesta ole annettu, mikä tietysti on vetänyt monet asiaa seuranneet melko pessimistisiksi. Kyseessä ei edes ollut ensimmäinen kerta kun koko liikennöin aloittamisajankohta viivästyi – alun perinhän länsilaajennuksen piti olla jo valmis 2014 syksyllä, joissakin puheissa maailailtiin vieläkin aiempia ajankohtia. 15.8.2016 oli kuitenkin ensimmäinen julkiselle liikennöille annettu tarkka päivämäärä.

Tietenkään Länsimetro ei ole mitenkään poikkeuksellisen epäonnistunut liikennehanke kansainvälisessä vertailussa. No, ei ainakaan vielä. Vaikkapa Berliinin ikuisuuksia venynyt uusi lentokenttähanke lyö kotoiset puuhastelumme vielä helposti laudalta. Vertailukohtana käytetään usein myös Olkiluoto 3:n aikataulun venymistä, joka sekin monella mittarilla on vielä suurempi epäonnistuminen.

Länsimetrolla on kuitenkin vielä kaikki edellytykset osoittautua kunnon pannukakuksi. Mikäli viivästyminen tulee yhä jatkumaan ja jatkumaan, aletaan julkisessa keskustelussa varmasti nostamaan esiin kysymystä, oliko Länsimetro alun perinkään järkevä hanke. Monien joukkoliikenne-eksperttien mielestä Helsingin olisi voinut yhdistää eteläiseen Espooseen paljon kustannustehokkaamminkin. Poliittisen likapyykin pesu on jo alkanut, ja vastuunpakoilijoita tuntuu riittävän.

Jännitystä metrovedonlyönnillä

Toistaiseksi Rantaradan ulottumattomissa asuvat espoolaiset saavat siis suhailla autoilla ja busseilla pitkin Länsivälylää ja tyytyä arvuuttelemaan koska oranssit vaunut alkavat liikennöidä Matinkylästä itään.

Koska arvailu ja veikkaaminen Länsimetron suhteen on varmasti kaikista niistä hauskaa, joiden elämään ei metrosekoilu vaikuta, voi liikennöinnin aloittamisajankohdasta myös lyödä vetoa.

Tällä hetkellä kansainvälinen vedonlyöntitoimisto Betsson arvioi todennäköisimmäksi ajankohdaksi kaikille avoimen liikenteen aloittamiseksi huhti-toukokuun 2017 – tämän vaihtoehdon veikkaajat saavat panoksensa takaisin kaksinkertaisina, eli kertoimella 2,00. Kertoimen 3,00 saa kaksi eri ajankohtaa: liikenteen aloittaminen joko kesä-elokuussa 2017 tai syyskuun 2017 ja joulukuun 2019 välillä. Vähän isompia kertoimia on tarjolla sekä ikuisille optimisteille että todella synkeitä arvioita antaville. Mikäli Länsimetro ottaisi mattimeikäläisiä kyytiin jo maaliskuussa 2017 aiemmin, palautetaan panos 4,2-kertaisena. Todellisen jättipotin makuun pääsee, mikäli on oikeassa ja arvelee liikennöin alkavan vasta vuonna 2020 tai myöhemmin: tällöin kerroin nousee jo 50:een!

Tästä pääset Betssonin sivuille tarkistamaan ajankohtaiset Länsimetron vedonlyöntikertoimet sekä sijoittamaan vaikkapa seutulipun hinnan verran tähän aavistuksen surulliseenkin vetokohteeseen. Länsimetron kyytiin voi siis hypätä, vaikka se ei vielä kuljekaan.